„Draudimas“ atlaisvintas? „Qualcomm“ generalinis direktorius Morenkovas: atnaujino tiekimą „Huawei“

Šiandien, anot Caixin.com, „Qualcomm“ generalinis direktorius Steve'as Mollenkopfas žiniasklaidai sakė, kad „Qualcomm“ atnaujino tiekimą „Huawei“.

Caixin.com praneša, kad Morenkovas teigė, kad „Qualcomm“ padarys viską, kad palaikytų savo klientus Kinijoje. Net tada, kai „Huawei“ susiduria su reguliavimo problemomis, „Qualcomm“ daug dirbo, kad užtikrintų, jog „Huawei“ teikia geriausią įmanomą paramą.

Šių metų gegužės 16 d. JAV vyriausybė paskelbė įtraukianti „Huawei“ į „subjektų sąrašą“ ir uždraudusi JAV įmonėms parduoti jiems dalis be specialaus leidimo. Tada gegužės 20 d. JAV nusprendė atidėti „Huawei“ draudimą 90 dienų.

Birželio 29 d. Spaudos konferencijoje po G20 viršūnių susitikimo Osakoje (Japonija) uždarymo Trumpas pareiškė, kad po Kinijos ir JAV vadovų konsultacijų JAV įmonės gali toliau parduoti dalis „Huawei“.

Liepos 9 d. JAV prekybos sekretorius Wilbur Ross pareiškė, kad Prekybos ministerija išduos licenciją JAV įmonėms, kad jos galėtų toliau pardavinėti gaminius „Huawei“ nekeldamos pavojaus JAV nacionaliniam saugumui. Tačiau „Huawei“ vis dar yra subjektų sąraše ir draudimas nebuvo panaikintas.

Tiesą sakant, birželį kai kurie JAV gamintojai bandė apeiti draudimą ir nedidelę dalį bandė atnaujinti „Huawei“ tiekimą. Birželio 25 d. Vykusiame investuotojų susitikime „Micron“ generalinis direktorius Sanjay Mehrotra teigė, kad „Huawei“ lustų tiekimas iš dalies buvo atkurtas per pastarąsias dvi savaites, daugiausia dėl to, kad šie lusto produktai nepatenka į eksporto kontrolės reglamentų taikymo sritį. Įtakoja subjektų sąrašo riba. Artimiausiu metu Amerikos gamintojai daro spaudimą D.Trumpo administracijai, kad būtų panaikintas „Huawei“ draudimas.

Suprantama, kad „Huawei“ išleido apie 70 milijardų dolerių dalimis ir komponentais 2018 metais, įtraukdama 33 pagrindinius JAV tiekėjus, įskaitant „Qualcomm“, „Intel“ ir „Microsoft“.

„Huawei“ visada reiškė atvirumą ir bendradarbiavimą pasaulinės pramonės grandinės atžvilgiu. „Huawei“ įkūrėjas Renas Zhengfei teigė, kad net ir blokavimo laikotarpiu JAV tiekėjai ieškojo teigiamų sprendimų, o tai juos labai paskatino.

Anksčiau Ren Zhengfei taip pat viename interviu teigė, kad „Huawei“ praėjusiais metais įsigijo 50 milijonų „Qualcomm“ lustų, remdamasi prielaida, kad „Kirin“ jau turėjo pilną lusto sprendimą. Tiekėjams grįžtant tiekti, „Huawei“ gali įsigyti pakankamą „Qualcomm“ lustų skaičių.

Rugsėjo 6 d. „Qualcomm“ prezidentas Cristiano Amonas interviu IFA vartotojų elektronikos parodoje Berlyne teigė, kad „Qualcomm“ pateikė prašymą JAV prekybos departamento licencijai gauti, kad galėtų toliau parduoti savo technologijas ir gaminius „Huawei“. Laukia patvirtinimo. Amonas teigė, kad, kadangi pasauliniai operatoriai tikisi sukurti naujos kartos 5G tinklą, jis bus „optimistiškas“ dėl „Huawei“ trumpalaikio netikrumo.

Rugpjūčio pradžioje „Qualcomm“ savo trečiojo ketvirčio pajamų ataskaitoje teigė, kad Kinijos ir JAV prekybos ginčai nedaro nuostolių dėl tiesioginių „Huawei“ pardavimų. Tačiau „Huawei“ perorientuodamas dėmesį į Kinijos rinką, kai kurie „OEM“ klientų užsakymai pateko į „Huawei“ ir jos rinkos dalis buvo tikra. Laipsnis turi įtakos „Huawei“.

Rugpjūčio 27 d. „Reuters“ pranešime šaltinis teigė, kad JAV prekybos departamentas yra gavęs daugiau nei 130 pardavimo licencijų paraiškų iš JAV kompanijų, tačiau D.Trumpo administracija neišdavė jokių leidimų.

Šiandien pateiktas „Qualcomm“ generalinio direktoriaus pareiškimas reiškia, kad „Qualcomm“ paraiška buvo patvirtinta, tačiau vis dar neaišku dėl kitų JAV gamintojų, kurie pateikė paraišką, patvirtinimo statuso. „Qualcomm“ paskelbė, kad „Huawei“ tiekimo atnaujinimas reiškia, kad JAV vyriausybei yra uždrausta „Huawei“. Toliau atlaisvinant dėmesį, toliau bus atkreipiamas dėmesys į mikro tinklo kolekciją.

El. Paštas: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966PAPILDYTI: Rm 2703 27F Ho King susisiekimo centras 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Honkongas.